دانلود - آموزش - سورس کد - کنکور - برنامه

دانلود - آموزش - سورس کد - کنکور - برنامه

دانلود - آموزش - سورس کد - کنکور - برنامه

دانلود - آموزش - سورس کد - کنکور - برنامه

سیستم حرفه‌ای داشته باشیم

چند نرم‌افزار زیر را تهیه کنیم تا چند قدم بزرگ برای حرفه‌ای شدن برداشته باشیم:


1- نصب مجدد ویندوز؟!
حتماً شما هم با من موافقید که یکی از بدترین تجربه‌ها تجربه نصب مجدد ویندوز و نرم‌افزارهای آن است. اگر وب‌مستر باشید که بدتر؛ علاوه بر اینکه باید برنامه‌هایی مثل آفیس و آنتی‌ویروس‌ها که پروسه نصب طولانی مدتی دارند را نصب کنید، باید چندین برنامه ریز و درشت که عصای دست‌تان هستند را هم نصب کنید. از TrayLayout کوچک بگیرید تا Apache و PHP و چند ده‌تای دیگر.
الف- خوب، ولی چرا باید ویندوز را عوض کرد؟ یکی از رایج‌ترین دلایل عوض کردن ویندوز بهم ریختن مستر بوت رکورد یا همان MBR است. وقتی که هم MBR یا بوت‌لودر بهم ریخت باید کل هارد را فرمت کنیم (برای محکم کاری بهتر است پارتیشن‌بندی را هم از اول انجام بدهیم) و ویندوز را دوباره نصب کنیم، درست است؟a
نه اصلاً درست نیست. MBR تعمیر هم می‌شود!
MBR اولین سکتور هارد است که به BIOS سیستم می‌گوید فایل‌های بوت سیستم کجاست و BIOS کنترل سیستم را به چه کسی باید بدهد. بدبختی اینجاست که هر سیستم عاملی MBR خودش را بر روی هارد می‌نویسد. در واقع هر بار شما یک سیستم عامل مثل ایکس‌پی یا لینوکس نصب می‌کنید مستر بوت رکورد دوباره‌نویسی می‌شود. حالات مختلف MBR دقیقاً بستگی به این دارد که آخرین سیستم عاملی که نصب کرده‌اید چه بوده و آیا سیستم عامل‌هایی که اکنون در سیستم دارید را شناسایی می‌کند یا خیر.

مثلاً لینوکس از بوت لودر Grub استفاده می‌کند که تقریباً با همه سیستم‌عامل‌ها (از جمله ویستا) سازگاری دارد. ویندوز ایکس‌پی از NTLDR استفاده می‌کند که این فایل اطلاعات مربوط به بوت شدن سیستم را از فایل boot.ini می‌خواند. حتماً می‌دانید که اگر به هر دلیلی MBR یا فایل بوت سیستم خراب شد فرمان‌های fixmbr و fixboot در خط فرمان Recovery Console به فریادتان خواهند رسید. البته باید در نظر داشته که این دو ابزار برای وقتی که شما لینوکس یا ویستا دارید کار را بدتر می‌کنند، چرا که مختص XP هستند.
در ویندوز ویستا مراحل بوت کلاً تغییر کرده و کنترل آن در دست Windows Boot Manager و winload.exe است. به بانک اطلاعاتی که اطلاعات بوت سیستم در ویستا را در درون خودش دارد BCD می‌گویند. با فرمان bcdedit در خط فرمان ویستا می‌توانید اطلاعات بوت سیستم را تغییر دهید. ولی کار با این ابزار بسیار سخت و پیچیده است. اگر اصرار به یادگیری دارید، لطفاً این مقاله 22 صفحه‌ای مایکروسافت را بخوانید!
خوب حالا اگر به هردلیلی MBR هارد بهم ریخت چه کنیم؟ راه‌حل نسبتاً ساده است. MBR را با یکی از ابزارهای سیستم عاملتان درست کنید و وارد آن شوید. این ابزارها همان‌طور که قبلاً گفتم می‌تواند fixmbr و fixboot برای ایکس‌پی یا Startup Recovery سی‌دی بوت ویستا یا ابزارهای سی‌دی بوت لینوکس باشد. (فقط یادتان باشد استفاده از فرمان Fdisk /mbr را بگذارید برای آخرین راه!)
فعلاً مهم نیست که دیگر سیستم‌عامل‌ها در دسترس نیستند. برنامه کوچکEasyBCD را نصب کنید. همه چیز حل خواهد شد. MBR را دوباره می‌نویسد و بوت‌ها را مطابق میل شما تنظیم می‌کند. بهتر است از MBR یک بک‌آپ هم بگیرید تا اگر باز نقره داغ شدید از آن استفاده کنید. در ضمن مسیر نصب شده برنامه را هم درخاطر نگه دارید تا اگر باز لازم شد با کمک فرمان‌های این برنامه در محیط Command Prompt دردتان را دوا کنید. این برنامه از تمامی بوت‌لودرهای ایکس‌پی، ویستا، لینوکس و مک پشتیبانی می‌کند


Norton Ghost برای بک‌آپ گیری و بازگرداندن همه چیز به حالت اول عالی است. هر چند من شخصاً نرم‌افزار شاخص Acronis True Image را ترجیح می‌دهم. این برنامه امکانات فوق‌العاده‌ای دارد، در عین حال کار کردن با آن بسیار ساده است.
تقریباً بک‌آپ حدود 25 گیگ، فضایی حدود 8.5 گیگ لازم دارد؛ که همین را هم می‌توانید با خود این برنامه به چند فایل کوچک‌تر تقسیم کنید تا بتوانید روی DVD رایت کنید.
فقط فراموش نکنید که هم برنامه Norton Ghost هم True Image نیاز به یک سی‌دی بوت دارند تا زمانی که سیستم شما کلاً از خط خارج شد بوسیله آن سیستم‌تان را بالا بیآورید و ترمیم‌اش کنید. خود این برنامه‌ها سی‌دی بوت را برای شما می‌سازند.
کافی است زمانی را مجسم کنید که مجبورید ویندوز را دوباره نصب کنید و پروسه عذاب‌آور نصب برنامه‌های مختلف و وارد کردن سریال‌ها و کرک کردن‌ها و گذاشتن و برداشتن سی‌دی‌های مختلف را پشت‌سر بگذارید تا دست از لجبازی بردارید و در اسرع‌وقت از سیستم‌تان پشتیبان بگیرید.


2- سازگاری یا همان Compatibility خودمان!
یکی از رایج‌ترین دلایل نگاه داشتن چندین سیستم‌عامل روی کامپیوتر مسئله سازگاری نرم‌افزارهای مختلف است. فلان نرم‌افزار فقط با XP کار می‌کند و فلان یکی فقط با Linux. مسئله سازگاری با ویستا هم که سرجای خود؛ هنوز خیلی از برنامه‌ها Vista Ready نشده‌اند. به غیر از این موارد شاید شما هم مثل من علاقه‌مند به آزمایش و تست کردن انواع نرم‌افزارها باشید، نرم‌افزارهایی که گاهاً باعث بهم خوردن تعادل سیستم عامل شما می‌شوند. یا ممکن است مثل ایشان علاقه‌مند باشید Ubuntu را تست کنید و یا می‌خواهید ببینید فرق RedHat با Suse چیست؟
خوب نمی‌شود که هر بار یکی از آنها را نصب کنیم و دوباره پشیمان شویم و پاکشان کنیم! پس بهتر است از VMware Workstation استفاده کنیم. VMware این امکان را به شما می‌دهد که در درون سیستم‌عامل فعلی خود سیستم‌عامل‌های دیگر را بصورت مجازی داشته باشید. فرقی نمی‌کند Suse را در XP اجرا کنید یا Vista را در RedHat. از تمامی نسخه‌های ویندوز و لینوکس بدون مشکل حمایت می‌کند؛ VMware فوق‌العاده قدرتمند و انعطاف‌پذیر است. پس بهتر است تمام آزمون و خطاهای خودتان را بگذارید برای این OSهای مجازی.


3- JetAudio یا Winamp؟!
بهتر است خجالت نکشیم و صادق باشیم؛ اکثر ما ایرانی‌ها کامپیوتر را برای امکانات صوت و تصویری‌اش دوست داریم. پس داشتن یک پلیر خوب و بی‌دردسر حق ماست. ولی جواب سوال بالا چه شد؟ بالاخره Winamp بهتر است یا JetAudio؟ شاید هم بگویید فقط VLC! ولی اگر از من بپرسید می‌گویم هیچ‌کدام. هیچ‌کدام اینها به پای این یکی که می‌خواهم معرفی کنم نمی‌رسد.
پیشنهاد من Media Player Classic است. با حجمی کمتر از 5مگا بایت و نیازی به نصب شدن ندارد. یک فایل EXE خالی است و فقط کافی است تا دانلودش کنید! کرک و سریال هم نمی‌خواهد چون کد‌باز است. هر چه فایل صوتی و تصویری که Codec آن در سیستم شما نصب است را اجرا می‌کند. من حتی فیلم‌های DVDام را هم با این پلیر کوچک ولی قدرتمند می‌بینیم.
هر گونه تنظیمات صوتی و تصویری مورد نیازتان را می‌توانید اعمال کنید. حتی می‌توانید میانبرهای به درد بخوری ایجاد کنید که بطور عادی توسط هیچ نرم‌افزاری قابل اجرا نیست. مثلاً من دو کلید را برای عقب و جلو بردن یک ثانیه‌ای و دو کلید دیگر را برای پنج ثانیه تنظیم کردم. نمی‌دانید هنگام تماشای فیلم‌هایی با زیرنویس انگلیسی چه انعطاف‌پذیری به شما می‌دهد!
در ضمن این پلیر با پلاگین VobSub که برای مشاهد فیلم‌ها با زیرنویس بکار می‌رود کاملاً سازگار است. توضیحات بیشتر اینجا.
فقط می‌ماند یک مسئله دیگر؛ آنهم Codecهای مختلفی است که باید روی سیستم عاملتان نصب شده داشته باشید تا بتوانید فایل‌های صوتی و تصویری مربوط به آن را ببینید. مهم‌ترین آنها هم Codecهای Real (مخصوص فایلهای ram, rm) و QuickTime است. ظاهراً برای اینکه بتوانید اینها را بشنویم و ببینیم همیشه مجبوریم پلیر‌های مسخره و حجیم آنها را نصب کنیم تا در پشت صحنه Codecها هم نصب شوند. حالا چقدر به Startup سیستم عامل ویندوز برنامه‌های تبلیغاتی و بی‌خود اضافه می‌کنند بماند. به هر حال راه میانبری هم هست؛ می‌توانید برای Codecهای Real، برنامه Real Alternative و برای QuickTime، برنامه QuickTime Alternative را نصب کنید. هر دوی اینها دو نسخه Lite و Standard دارند که نسخه Standard برنامه مدیا پلیر کلاسیک را هم در درون خودش دارد. اگر هم تمام Codecها و پلاگین‌های رایج و غیر رایج صوتی و تصویری را می‌خواهید باید بروید سراغ K-Lite Mega Codec Pack.


4- تا می‌توانید دانلود کنید
برنامه‌های زیادی برای دانلود کردن وجود دارند، منظورم همان Download Manager ها هستند. پیشنهاد من FlashGet است. دو ویژگی خوب این برنامه را از سایر رقبایش جدا می‌کند. یکی توانایی عوض کردن Referrer و دیگری دانلود Torrentهاست. هم با اینترنت اکسپلورر سازگار است و هم با فایرفاکس.
برای تورنت‌ها اگر خواستید بهترین برنامه µTorrent است. برای استفاده از شبکه‌های Peer 2 Peer من شخصاً از Emule استفاده می‌کنم. تقریباً هر‌چیزی که بخواهید پیدا می‌کنید. به یک مقدار مهارت و تجربه نیاز دارید، وقتی پیدا کردید همیشه کارتان را راه‌می‌اندازد. بخصوص برای کرک و سریال‌نامبر بهترین منبع همین Emule است.
فقط همیشه یک نکته و فوت کوزه‌گری را هنگام دانلود نرم‌افزارها فراموش نکنید؛ حتماً می‌دانید نرم‌افزار بدون کرک یا سریال‌نامبر بدرد نمی‌خورد، بنابراین اول دنبال کرک برنامه بگردید بعداً آنرا دانلود کنید. شرکت‌های نرم‌افزار بیکار ننشسته‌اند که هکر‌ها راحت نانشان را آجر کنند، نسخه‌هایی از برنامه‌ها که در سایت خود تولید‌کننده‌گانشان پیدا می‌کنید معمولاً نسبت به آخرین کرک‌ها مصون هستند؛ در واقع ورژنهایی از برنامه که تنها در قسمت بعد از نقطه افزایش داشته‌اند (مثلاً 23.4.5) تنها اثر آخرین کرک یا سریال‌نامبر منتشر شده را خنثی می‌کند. پس بهتر است تا می‌توانید نرم‌افزارها را از سایت‌های دیگر یا با Emule دانلود کنید.


5- ادیتور متن
توضیح اضافی وجود ندارد، خودتان ++Notepad را دانلود کنید تا قدرت این ادیتور کدباز و کوچک را ببینید، بخصوص اگر با متن‌های UTF سر و کار دارید. فرقی نمی‌کند که یک فایل CSS را می‌خواهید ادیت کنید یا Matlab.



منبع : P30world

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد